Geboortekaartjes

Ik ontwerp met veel liefde persoonlijke geboortekaartjes op maat. Ik stem me op jullie wensen en smaak af en kom zo tot een unieke geboorteaankondiging, waarmee je echt wat bijzonders en persoonlijks verstuurd !

De geboorte van een kindje is iets heel bijzonders en dat wil je dan ook graag op een leuke en persoonlijke manier aan je familie, vrienden en kennissen laten weten. Er zijn genoeg kant en klare ontwerpen, maar vaak zijn de mogelijkheden daarbij beperkt en sluit het niet helemaal op je wensen aan. Daarvoor ben je bij mij wel aan het juiste adres! Juist het persoonlijke aspect om een geboortekaartje te ontwerpen wat passend is voor jou/jullie is iets wat ik ontzettend leuk vind.

Ik maak een drukklaar geboortekaartontwerp op maat. Het is het prettigst hiermee vervolgens zelf naar de drukker of copyshop te gaan. Je kunt dan zelf passend papier en enveloppen uitzoeken. Ik kan je hierbij adviseren en denk graag mee.  Als ik een ontwerp heb gemaakt kun je daar een proefdruk laten maken en zien (en voelen) hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Je weet dan wat je kunt verwachten. 

Aan de hand van zo’n proefdruk kan ik eventueel nog wat kleurcorrecties uitvoeren mocht dit nodig zijn en dan is het wachten tot je kleine meid of jongen geboren gaat worden! Wanneer het kindje is geboren is, pas ik de geboortegegevens op de kaart aan in het ontwerp. Zoals bijvoorbeeld de naam, gewicht, etc en lever ik je het bestand voor de definitieve kaart drukklaar aan!

Als het jou of jullie wat lijkt om door mij een persoonlijk geboortekaartje te laten ontwerpen kun je me een bericht sturen met jullie wensen en wanneer het kindje verwacht wordt. Voor mij is het belangrijk goed te doorgronden wat je voor ogen hebt, wat je mooi vindt en ook wat je niet mooi vindt. Ik stuur vaak een vragenlijst op, met diverse vragen, deze vragenlijst maakt het makkelijker om aan te geven wat je wensen zijn en voor mij om tot een eerste schets te komen en te kijken of dat is wat je in gedachten had. Aan de hand van deze vragenlijst kan ik ook een inschatting maken hoeveel werk het voor mij zal zijn en stuur ik een offerte toe waarbij je precies weet waar je aan toe bent.

Voorbeelden van door mij ontworpen geboortekaartjes:

geboortekaartje Lieve

Kaartje voor Lieve

De ouders van Lieve wilde een sprookjesachtig kaartje voor hun hun dochtertje en zusje op komst. 

Ook zouden ze het erg leuk vinden om dieren op het kaartje te hebben. Het werden een nieuwsgierige vos, konijn en hertje. Het vosje is ook gebruikt als postzegel. Dit maakt het kaartje helemaal af en laat de inhoud en en de envelop mooi bij elkaar komen. Om deze te bekijken, klik dan hier.

De kaart heeft ook een achterkant gekregen, met de geboortegegevens van Lieve en de contactgegevens van het gezin. 

Het is afgedrukt op mooi stevig papier, wat in de buurt komt van aquarelpapier en het sprookje prachtig tot zijn recht laat komen.

Kaartje Renske

Voor de geboorte van Renske maakte ik een dubbelzijdige geboorteaankondiging in briefvorm en is twee keer gevouwen.

Klik hier voor meer informatie over dit kaartje en om het beter te bekijken. Lees er meer over de eigen postzegel en sluitsticker bijvoorbeeld.

geboortekaartje
Dit is het andere geboortekaartje wat ik voor de eerste dochter van dit gezin ontwierp in 2014.

Kaartje voor Isa

Ik mocht voor een Zutphens meisje een geboortekaartje maken. Daarbij heb ik het stadsgezicht van Zutphen verwerkt in het ontwerp van dit zoete kaartje.

Het is uiteindelijk afgedrukt als een openslaande kaart geworden, waarbij ik de sfeer van de voorzijde heb doorgezet aan de binnenzijde. Met een leuke tekst en de gegevens van het gezin in passende typografie. De naam van het pasgeboren meisje heeft bij het uiteindelijke ontwerp ook op de voorzijde een mooie plek gekregen.

Het is afgedrukt op Oud Hollands papier, waar vroeger, traditiegewijs ook de geboortkaartjes werden gedrukt, met scheprand.

Kaartje voor Noa

Onlangs mocht ik voor dit gezin nog een geboortekaart ontwerpen.. Ik heb de stadsmuur van Zutphen van het vorige kaartje meegenomen in het ontwerp. Het broertje en zusje zijn zelfs opgenomen in het ontwerp. Aan de hand van foto’s van de kinderen, kregen de oudere broer en zus (Noa; van het vorige kaartje) een plekje op de geboortekaart van hun nieuwe zusje. De naam van het pasgeboren meisje heeft uiteindelijk ook op de voorzijde een mooie plek gekregen.

Qua kleuren zou deze geboortekaart nu een basis moeten krijgen van pasteltinten met daarbij een neon kleur. De prachtige luchten die je op mooie zomeravonden weleens ziet inspireerden me hierbij en is in het ontwerp letterlijk terug te zien.    
 

Deze persoonlijke aspecten tezamen met de afwerking maakt deze geboortekaart tot iets unieks. Wat een geboorte van een kind natuurlijk ook is. Hoe leuk is het dan om dit zo met je vrienden en familie te delen..

geboortekaartje Noa

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Voor jou en mij is het fijn om de tijd te hebben om tot iets moois te komen..